Hunca Kozmetik olarak 1957 yılında Adnan Hunca tarafından İstanbul’da kurulduk. Türkiye’nin ilk ve en köklü kozmetik firmalarından birisi olarak, deodorant, parfüm, kişisel bakım, cilt bakımı, saç bakımı ve renkli kozmetik olmak üzere birçok kozmetik ürünleri üreten yerel pazarda ve globalde çok önemli imzalar atmış bir markayız.
Merkez ofisimiz İstanbul Levent’tedir, Çerkezköy Tekirdağ’da 22.000 m2 alan içeriside bulunan üretim tesisine ve 500’ü aşkın çalışana sahip bir Türk kozmetik firmasıyız. Adımızı yaratmış olduğumuz birçok marka ile Türkiye ve dünya genelinde duyurmayı başardık. Bu markalar arasında Jagler, She, Caldion, Hunca Care, Extory, Equal, Viva Cappio, Carmina, Sensation ve Ivrindi yer alır.
Türkiye kozmetik pazarında önemli bir paya sahip olmamıza ek olarak 60’dan fazla ülkeye ihracat yapmaktayız ve sağladığımız fason üretim hizmetimiz ile birçok yerli ve yabancı kuruluşlar ile iş ortaklıkları gerçekleştirmekteyiz.
Marka adını kurucusu olan Adnan Hunca’nın 2000-2500 senelik köklerinin dayandığı Hunza Türk’lerinden alır. Hunzalar diğer adıyla Buruşaskiler, Pakistan’ın Hindukuş ve Karakum dağları arasında vadiler arasında yaşayan bir etnik gruptur. Günümüzde 87.000 kişilik nufüsa sahip olan bu kavmin konuştukları dil diğer dil aileleri ile akrabalığı ve edebiyatı olmayan Bruşaskicedir.
Hunza Türkleri’nin doğal yaşamları ve sağlıklı diyetleri sayesinde 140 yıla kadar yaşıyor olmaları ve hatta 70’li yaşlarda bile Hunza kadınlarının doğum yapabiliyor olması dünyanın dikkatini bu topluluğa çekmiştir.
Hunca firmalar grubu kurucusu Adnan Hunca, 1925 Yılında Balıkesir Manyas, Haydar köyünde dünyaya gelmiştir. Eğitimini tamamlamak için İstanbul’a taşınan Adnan Hunca‘nın girişimci karakteri, erken yaşlarda ortaya çıkar ve henüz lise öğrencisi olduğu dönemlerde saç boyası denemeleri ile sektöre ilk adımlarını atar.
Adnan Hunca, Galatasaray Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra Balıkesir/Manyas’a geri döner ve İstanbul’da kazanmış olduğu vizyon ile modern hayvancılık ve yonca ekimi tekniklerini memleketinde uygulamaya başlar. Ardından yeniden İstanbul’a dönen Adnan Hunca, vakıf yurdunda şişelediği şampuan ve saç sabunu ile ticari hayatına ilk adımlarını atar. İlk tecrübelerinin ardından 1950 yılında kozmetik sektörüne atılarak, üretim sürecine başlar ve 1957 yılında Hunca şirketini kurar.
Türkiye’de ilk ve dünyada ikinci kez üretilen saç balsamı olan Hunca Balsam’ı piyasaya sürer. Bu ürün Hunca Kozmetik’in yapı taşlarından birisi haline gelir ve o dönem firmanın bilinirliğinin artmasına hız katar. Ardından üretimine geçilen kepek solüsyonu ve parfümler Hunca Kozmetik’in bugünkü iş hacmine ulaşmasının basamakları olur.
Sistemli ve disiplinli kişiliği ile bilinen Adnan Hunca, iş hayatında sistemli çalışmanın önemini, tüm çalışma arkadaşlarına sık sık hatırlatır ve ‘Söz uçar, yazı kalır’ prensibini benimseyerek, not tutma konusundaki titizliği ile tanınırdı. Notları sürekli yazılı tutarak masasında bulundurur, hatta bazı çok önemli notları ceketine iğneleyerek süreçlerini bizzat takip ederdi.
Tuncer Hunca 1 Eylül 1961 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlköğretim hayatına İlhami Ahmet Örnekal okulunda başlayarak, ardından Erenköy’deki Özel Kalamış Lisesi Fen bölümünden mezun olmuştur.
Lise yıllarından sonra İngilizce eğitimini tamamlamak için İngiltere’ye gitmiş, 1 seneye yakın İngiltere’de yaşadıktan sonra eğitimine Amerika’da devam etmeye karar vermiştir. Louisiana State University’de Kimya Mühendisliği ve Pazarlama bölümünden mezun olan Tuncer Hunca, başarılı bir eğitim hayatının yanı sıra hem okuyup, hem de çeşitli işlerde çalışarak kendi parasını kazanmayı başarmıştır.
Türkiye’ye geri döndükten sonra eğitim hayatında edindiği bilgileri pratiğe geçirerek, boş zamanının çoğunu en keyif aldığı ve kendisi için en önemli unsur olan ailesi ile değerlendirmektedir.
Ancak Tuncer Hunca’nın ikinci bir ailesi daha vardır ve o da çocukluk aşkım olarak betimlediği Galatasaray’dır. 1968 yılında küçük aza olarak Galatasaray’a üye olmuştur ve 56 senedir Galatasaray üyesidir.
Automated page speed optimizations for fast site performance